Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΠΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ


Το να πίνετε νερό πριν καθήσετε στο τραπέζι για φαγητό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο εύκολα απ’ότι περιμένατε…



Αφού προσέλαβαν 84 παχύσαρκους ενήλικες να λάβουν μέρος σε μια μελέτη 12 εβδομάδων, οι μελετητές, μετά από την παροχή στους συμμετέχοντες, συμβουλών διαχείρισης βάρους στον καθένα ξεχωριστά, συνιστούν τυχαία στους μισούς από αυτούς να πίνουν περίπου 2 φλυτζάνια νερό 30 λεπτά πριν από το «κυρίως γεύμα», και στους άλλους μισούς να φανταστούν απλά τον εαυτό τους με γεμάτο στομάχι πριν καθήσουν να φάνε.

Αν και οι δύο ομάδες, κατά μέσο όρο, έχασαν βάρος στο τέλος των 12 εβδομάδων, οι νερό-guzzlers έχασαν περίπου 3 κιλά περισσότερα από την ομάδα που απλά έβαλε την φαντασία της να δουλέψει. Μεταξύ της πρώτης ομάδας, εκείνοι που δήλωσαν ότι έπιναν νερό πάντα πριν από κάθε γεύμα, έχασαν 9,8 πόντους σε σύγκριση με τους 1,76 πόντους που έχασαν αυτοί που γέμιζαν το στομάχι τους με νερό μόνο μία φορά την ημέρα ή και καθόλου.

«Όταν συνδυάζεις συμβουλές για το πώς να αυξήσεις την ποσότητα της σωματικής σου δραστηριότητας με μια υγιεινή διατροφή, βοηθάει πάρα πολύ στην απώλεια βάρους- σε έναν μέτριο και υγιή ρυθμό», είπε η επικεφαλής συγγραφέας Dr Helen Paretti του Πανεπιστήμιου του Μπέρμιγχαμ, σε μια δήλωση της. «Είναι κάτι που δεν παίρνει πολλή δουλειά για να το ενσωματώσετε στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας.»

Για όσους αναρωτιούνται πώς οι μελετητές κατάφεραν να εξασφαλίσουν ότι οι συμμετέχοντες έκαναν αλήθεια αυτά που τους ζητήθηκαν, εξήγησαν ότι χρησιμοποιήσαν μία σειρά μέτρων για την τήρησή τους…συμπεριλαμβανομένης 24ωρης συλλογής ούρων.»

Άλλη μία υποσχόμενη έρευνα

Σε μία μελέτη που έγινε το 2013 στο περιοδικό International Journal of Sciences Τροφίμων και Διατροφής διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πριν από το κυρίως γεύμα μικρές ποσότητες φαγητού με λίγες θερμίδες, αλλά πολύτιμες από διατροφική άποψη όπως γιαούρτι και σαλάτα (καθώς και νερό) παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση του βάρους και άλλων παραγόντων κινδύνου των καρδιαγγειακών ασθενειών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών μηνών.

Η Paretti και οι συνεργάτες της ελπίζουν να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους με μία μεγαλύτερη, και πιο εκτεταμένη δοκιμή. Αν αυτό το πείραμα συνεχίσει να πηγαίνει καλά θα είναι ένα τρικ για πολλούς που αγωνίζονται να χάσουν βάρος

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ !!!

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι το δράμα των δύο νηπίων και του μωρού που βρέθηκαν πριν από τρεις ημέρες να περιφέρονται στους δρόμους της Πάτρας.
Η 20χρονη μάνα τους, που πείσθηκε και παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ασφάλεια της Πάτρας, τώρα φωνάζει ότι δεν θέλει τα παιδιά της. Σχεδόν ουρλιάζοντας προς τους αστυνομικούς, έκανε σαφές ότι δεν θέλει να βρίσκεται κοντά στα μωρά της, δεν τα θέλει και επαναλαμβάνει «δώστε τα σε 'Ιδρυμα, δώστε τα για υιοθεσία».
Την ίδια ώρα, σε απόγνωση φαίνεται ότι βρίσκεται ο πατέρας των παιδιών που παραμένει κρατούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλαίει και παρακαλεί να πάρει εκείνος πίσω τα παιδιά του.
Νωρίτερα, και μετά από επίμονες προσπάθειες του διοικητή της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αχαϊας, η νεαρή γυναίκα είχε πεισθεί να πάει στο τμήμα για να ρίξει φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία βρίσκεται στον καταυλισμό Ασπροπύργου, συμφώνησε να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών, παρότι είχε αρνηθεί αρχικά να το κάνει επειδή φοβόταν μήπως μπλέξει επειδή δεν έχει χαρτιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη συνέπεσε με την εντολή που έδωσε νωρίτερα ο Άρειος Πάγος να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα για το θέμα των εγκαταλελειμμένων ανηλίκων. Η εντολή του Αρείου Πάγου παρελήφθη ήδη από τον Εισαγγελέα Πατρών.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ; (φιλοσοφικά και φυσιολογικά !)

Τι είναι ο έρωτας; Φαίνεται ότι όσα χρόνια και αν περάσουν το ερώτημα θα παραμένει αιώνιο. Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ακόμα και βιολόγοι, χημικοί και φιλόσοφοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, ανά τους αιώνες να δώσουν έναν ακριβή ορισμό.

Τι είναι ο έρωτας τελικά; Μήπως η αδυναμία μας να προσδιορίσουμε την ορμή και την ένταση του συναισθήματος αυτού μας αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι κάτι πραγματικά ανώτερό μας;

Ο έρωτας είναι έκσταση και μαρτύριο, ελευθερία και σκλαβιά μαζί. Είναι ένα συναίσθημα που αν έλειπε οι ποιητές και στιχουργοί αυτού του κόσμου θα έμεναν προφανώς άνεργοι. 
Ο έρωτας κινεί τον κόσμο μας.

Τα συμπτώματα του έρωτα
Το ερώτημα απλό, αλλά πάντα ζητά απάντηση. Εκατομμύρια ερωτοχτυπημένες καρδιές ανά τον κόσμο αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους βρήκε


Τα συμπτώματα του έρωτα είναι πάνω κάτω τα ίδια – μια αθεράπευτη μελαγχολία που διαδέχεται τη χαρά και τον ενθουσιασμό, η παράλογη πίστη ότι όλο το σύμπαν περικλείεται στο άτομο που μόλις γνωρίσαμε, η θεώρηση του κόσμου κάτω από ένα νέο πρίσμα και η βεβαιότητα ότι κανείς άλλος δεν έχει αγαπήσει αυτόν τον άνθρωπο όσο εμείς.

Ερωτας και επιστήμη
Η επιστήμη προσπάθησε να τιθασεύσει τον έρωτα. Να τον βάλει σε δοχείο και να τον σύρει στα εργαστήρια προς εξέταση. Ο έρωτας όμως είναι άπιαστος, σαν αφρός. Φλογερός, συντροφικός, κεραυνοβόλος, αμοιβαίος ή χωρίς ανταπόκριση, κατακτητικός, ανυπεράσπιστος, κάθε φορά μοναδικός.

Ο Φρόιντ υποστήριζε ότι ο έρωτας γεννιέται μέσα από την ανάγκη να ικανοποιήσουμε την ερωτική μας ανάγκη. Άλλοι μελετητές είπαν ότι ο έρωτας είναι κάτι που ξυπνά και γεννιέται γρήγορα. Κάποιοι άνθρωποι ερωτεύονται πριν ακόμα γνωρίσουν τον άλλο, ή ζουν έναν έρωτα που γεννιέται, ζει και αναπτύσσεται στο μυαλό τους, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση. Ο έρωτας συνήθως χτυπά την πόρτα μας χωρίς να μας ζητήσει την άδεια. Και όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με την ερωτική επιθυμία. Είναι κάτι πέρα και πάνω από αυτή.

Ο Έριχ Φρομ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, καμία ενέργεια που να ξεκινά με τόσες ελπίδες και τόσες προσδοκίες και που αποτυγχάνει τόσο συχνά, όσο ο έρωτας.

Ο Πλάτων, πάλι, θεωρούσε ότι ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεία τρέλα, από μια ακατανίκητη επιθυμία να συμπορευθούμε με τους Θεούς, όντες σε παραλήρημα. Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα, μια γυναίκα, η Διοτίμα εξηγεί ότι ο έρωτας εκφράζει την ανάγκη και την επιθυμία μας να κατακτήσουμε την αιωνιότητα.

Ερωτας, μια μοναδική εμπειρία
Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία, που μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει, μας καθηλώνει. Είναι μια εμπειρία που μας αιχμαλωτίζει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω μας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο έρωτας δεν μπορεί παρά να έχει έναν μόνο άνθρωπο ως αντίκρισμα, ενώ άλλοι ερωτεύονται πολλές φορές. 
Τι είναι ο έρωτας; Μήπως είναι η ερμηνεία που του δίνει ο κάθε ένας από εμάς; Μήπως είναι συνώνυμο της έλξης, του πάθους, της ανάγκης για αγάπη, ή ακόμα και της αυτοκαταστροφής;

Συνειδητά ή ασυνείδητα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα σαν μια αίσθηση που γεννιέται όταν εμφανιστεί το «Τέλειο». Έστω και αν το τέλειο απέχει πολύ από την τελειότητα, η υποκειμενικότητα του έρωτα το καθιστά μοναδικό και ανυπέρβλητο.

Ο έρωτας είναι τυφλός
Ο έρωτας δε γνωρίζει τάξεις, οικονομική κατάσταση, φύλο, ηλικία, γεωγραφικούς περιορισμούς.

Οι άνθρωποι ερωτεύονται, λατρεύουν τον ενθουσιασμό της αναζήτησης του άλλου, το πάθος και τη μαγεία, και μισούν την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την απομυθοποίηση. Ερωτεύονται για να ζήσουν την αμοιβαιότητα, για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, για να βιώσουν την αγωνία και το απρόβλεπτο, για να κάνουν τη ζωή τους όμορφα πολύπλοκη. Ξέρει κανείς πως είναι ερωτευμένος, όταν δύο πράγματα τον συντρίβουν. Η παρουσία του (της) και η απουσία του (της).

Ερωτας, η κινητήρια δύναμη της ζωής
Μήπως ο έρωτας είναι η προβολή της επιθυμίας μας σε κάποιον που συναντούμε τυχαία; Η μήπως ο έρωτας είναι απλά η κινητήρια δύναμη της ζωής που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε;

Μήπως τελικά ο έρωτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Ιθάκη μας;