Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ή ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ?

Τι δείχνει η στάση που κάθεστε;
Η γλώσσα του σώματος; Λέει πολλές φορές περισσότερα και από λέξεις. 

Είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο όσο αφορά τις σχέσεις επειδή τα περισσότερα συναισθήματα εκφράζονται χωρίς λόγια. 
Επομένως, όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, λέμε πολλά πράγματα αλλά όχι με λέξεις. Και δεν είναι ακριβώς το τι λέμε αλλά πως νοιώθουμε όταν το λέμε. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τα συναισθήματα μας και αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές εκφράζουμε τα συναισθήματα μας μέσω της γλώσσας του σώματος.
Αυτό μπορεί να κάνει ξεκάθαρο στους άλλους αν υπάρχει μια κρυμμένη σημασία σε αυτά που λέμε και πως νοιώθουμε για αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος γιατί η γλώσσα του σώματος είναι σημαντική όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας πει πολλά επίσης για το ποιοι είμαστε και πως νοιώθουμε για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Ποια είναι η συνηθισμένη σας στάση όταν κάθεστε; 

Θέση A

Οι άνθρωποι που κάθονται έτσι είναι πολύ δημιουργικοί και χαρισματικοί. Είναι αυθόρμητοι και δεν σκέφτονται πολύ πριν πάρουν μια απόφαση. Αυτός φυσικά τους προκαλεί προβλήματα που και που αλλά η φυσική τους γοητεία τους βοηθάει να βγουν από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την ζωή σαν μια περιπέτεια και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και κάνουν εύκολα καινούριους φίλους αν και πολλές από τις σχέσεις τους είναι προσωρινές.


Θέση B

Οι άνθρωποι που κάθονται σε αυτή την θέση είναι πραγματικοί ονειροπόλοι. Έχουν πλούσια φαντασία και χάνονται εντελώς στις ονειροπολήσεις τους. Είναι πολύ συμπονετικοί και έρχονται εύκολα σε επαφή με άλλους αλλά μερικές φορές μένουν στο παρασκήνιο εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ καλοί ακροατές και επικοινωνούν με τα συναισθήματα τους.

Θέση Γ

Αυτοί είναι χαοτικοί άνθρωποι που έχουν πολλά προβλήματα στο να συγκεντρωθούν και να παραμείνουν ακίνητοι. Το μυαλό τους είναι πάντα σε κίνηση και πολλές φορές μιλούν πριν σκεφτούν το αντίκτυπο που θα έχουν τα λόγια τους. Βαριούνται εύκολα και έχουν μικρό διάστημα συγκέντρωσης. Διαπρέπουν περισσότερο σε ένα γρήγορο περιβάλλον με πολλά ερεθίσματα. Στις σχέσεις τους χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους και θέλουν κάποιον για να απομακρύνουν από κοντά τους.

Θέση Δ

Αυτοί είναι συνήθως πολύ έξυπνοι άνθρωποι οι οποίοι σκέφτονται με βάση την λογική. Είναι ακριβείς, καθαροί και μεθοδικοί. Τα σπίτια τους είναι συνήθως πολύ καθαρά και τακτοποιημένα και όλα τα πράγματα βρίσκονται στην θέση τους. Είναι λίγο συντηρητικοί και δεν αποκαλύπτουν γρήγορα τα πάντα για τον εαυτό τους. Παρόλα αυτά, είναι πολύ ειλικρινείς και δεν τους αρέσει το κουτσομπολιό. Παραμένουν ψύχραιμοι σε κάθε κατάσταση και δεν χάνουν εύκολα την αντίληψη τους.

Θέση E

Αυτοί οι άνθρωποι προσανατολίζονται στο στόχο τους και δίνουν μεγάλη έμφαση στην καριέρα τους. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία επίσης στο να θέτουν φιλόδοξους στόχους και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο. Σε προσωπικό επίπεδο τους αρέσει επίσης να θέτουν στόχους, για παράδειγμα όσον αφορά την υγεία και τον έρωτα. Είναι τελειομανείς σε όλα ακόμα και στην εμφάνιση τους. Αυτό τους κάνει μερικές φορές να ξεχνούν αυτά που έχουν επειδή πάντα ζητούν παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου